Lasagne is altijd een lekker recept om van te genieten als comfort food. Deze lasagne is net iets anders dan je typische lasagne door de tuffel en rode wijn die erin zit, maar wel zeer lekker!
Recept gebasseerd op die van libelle lekker.
Lasagne met truffel en rodewijnsaus
Course: Hoofd, Lasagne, VegetarischDifficulty: MakkelijkServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
1
hour15
minutesTotal time
1
hour25
minutesEen lasagne met truffel en rode wijn, wie wil dat nou niet? Dit heerlijke en simpele recept is zeker een toevoeging aan je receptenboek! Recept gebasseerd op die van libelle lekker.
Ingrediënten
125 gram lasagnevellen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 wortel
0.5 theelepel gedroogde tijm
0.5 theelepel gedroogde rozemarijn
200 gram tomatenblokjes
25 ml rode wijn
100 gram mascarpone
75 gram mozzarella
1/8 groente bouillonblokje
0.25 thee lepel gedroogde oregano
truffelolie
nootmuskaat
Methode
- Snipper de ui, pers de knoflook en schil en snij de wortel in kleine blokjes.
- Bak de ui, knoflook, en wortel in een pan zacht met een klein beetje olijfolie. Voeg de gedroogde kruiden, the bouillonblokje, de rode wijn en de tomatenblokjes toe. Laat het 35 minuten zacht bubbelen.
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Mis de mascarpone met truffelolie, nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
- Nu is het tijd om de lasagne te bouwen. Begin met een laagje tomatensaus, daarna lasagnevellen, dan mascarpone en een beetje mozzarella. Herhaal dit en eindig met wat mozzarella. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.