Deze gebakken aardappeltjes zijn heerlijk gekruid en hebben geen mayonaise meer nodig! Met dit Noord-Chinese recept combineer je Aziatische kruiden en sausjes met de aardappeltjes waar wij als Nederlanders zeer veel van houden.
Gebaseerd op het recept van The Woks of Life.
Komijn aardappeltjes
Course: Hoofd, Vegetarisch, Vegan, AardappelsCuisine: ChineesDifficulty: MakkelijkServings
1
servingsPrep time
10
minutesCooking time
45
minutesTotal time
55
minutesHeerlijke gebakken aardappels met komijn, knoflook, ui, sojasaus, sesam olie en chili vlokken. Van dit Noord-Chinese recept ga je zeker smullen!
Origineel recept hier.
Ingrediënten
225 gram kleine aardappels met huid
1.5 eetlepel olie
0.5 theelepel komijnzaadjes
1 teen knoflook
1 kleine ui
1 theelepel sojasaus
Een snufje suiker
0.5 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel water
0.5 theelepel sesamolie
Chili vlokken naar smaak
1 bosui
Methode
- Was en kook de aardappeltjes ongeveer 15 minuten.
- Haal de aardappeltjes uit de pan en plet ze met een mes zodat de huid iets breekt, maar de aardappel niet uiteen valt.
- Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbak pan en bak de aardappeltjes totdat ze bruin zijn.
- Snipper de ui, snijd de bos ui in kleine ringetjes en pers de knoflook.
- Verhit 0.5 eetlepel olie in een wok en voeg het komijnzaad, geperste knoflook, en de ui toe. Bak totdat de ui glazig wordt. Voeg vervolgens de aardappeltjes, sojasaus, suiker, komijn poeder, sesamolie, en de chili vlokken toe. Meng totdat de kruiden goed verdeelt zijn over de aardappels.
- Voeg de bosui en zout toe naar smaak. Eventueel kun je wat verse koriander gebruiken om te serveren.