Dit recept is heel lekker als je zin hebt in comfort food, maar ook als broodje bij een soepje. Bij die laatste optie halveren wij het recept. Als variatie kun je natuurlijk andere groenten gebruiken of een ander sausje. Dit recept is namelijk ook heel lekker met BBQ-saus.
Gevuld stokbrood met kip, groenten en teryaki saus
Course: Hoofd, Kip, KaasCuisine: KipDifficulty: MakkelijkServingsservings
Prep time
15
minutesCooking time
10
minutesTotal time
25
minutesDit simpele en lekkere recept maakt voor ultieme comfort food. Probeer hem ook eens met restjes groenten of een anders sausje!
Ingrediënten
2 afbakstokbroden
200 gram kippendijen
1 ui
1 paprika
4 el teriyaki saus
geraspte kaas
Methode
- Bak de stokbroden af zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui en snij de paprika en kip. Breng de kip op smaak met wat zout en peper.
- Bak de groente en kip op een hoog pitje totdat de kip gaar is. Voeg vervolgens de teriyaki saus toe en bak nog 1 minuut.
- Snij een klein dakje van de stokbrood af en leg opzij. Druk met je vingers de binnenkant van de stokbrood in zodat er een mooi holletje ontstaat voor de vulling. Verdeel de vulling over de twee broden en voeg wat geraspte kaas toe aan de bovenkant.
- Leg de broden in een ovenschaal of op een stuk bakpapier en grill in de oven totdat de kaas knapperig is.
Notities
- Gebruik ook eens andere groenten of een ander sausje bij dit recept. Bijvoorbeeld BBQ-saus is ook een aanrader!