Dit recept is heel lekker als je zin hebt in comfort food, maar ook als broodje bij een soepje. Bij die laatste optie halveren wij het recept. Als variatie kun je natuurlijk andere groenten gebruiken of een ander sausje. Dit recept is namelijk ook heel lekker met BBQ-saus.

Gevuld stokbrood met kip, groenten en teryaki saus

Recipe by MaaikeCourse: Hoofd, Kip, KaasCuisine: KipDifficulty: Makkelijk
Servingsservings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

25

minutes

Dit simpele en lekkere recept maakt voor ultieme comfort food. Probeer hem ook eens met restjes groenten of een anders sausje!

Ingrediënten

  • 2 afbakstokbroden

  • 200 gram kippendijen

  • 1 ui

  • 1 paprika

  • 4 el teriyaki saus

  • geraspte kaas

Methode

  • Bak de stokbroden af zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper ondertussen de ui en snij de paprika en kip. Breng de kip op smaak met wat zout en peper.
  • Bak de groente en kip op een hoog pitje totdat de kip gaar is. Voeg vervolgens de teriyaki saus toe en bak nog 1 minuut.
  • Snij een klein dakje van de stokbrood af en leg opzij. Druk met je vingers de binnenkant van de stokbrood in zodat er een mooi holletje ontstaat voor de vulling. Verdeel de vulling over de twee broden en voeg wat geraspte kaas toe aan de bovenkant.
  • Leg de broden in een ovenschaal of op een stuk bakpapier en grill in de oven totdat de kaas knapperig is.

Notities

  • Gebruik ook eens andere groenten of een ander sausje bij dit recept. Bijvoorbeeld BBQ-saus is ook een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *