Dit recept is heel simpel en snel. Bastogne in de keukenmachine, monchou en witte chocolade er doorheen, dippen en chocolade en klaar! Lekker voor als je bezoek krijgt of als je zin hebt in iets zoets.
Dit recept is van lekker en simpel.
Bastonge truffels
Course: Toetje, Koek, ZoetServings
16
truffelsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesResting time
1
hourTotal time
1
hour30
minutesDit recept van lekker en simpel is ook daadwerkelijk heel simpel (en lekker). Bastogne en monchou vormen de binnenkant van de truffel. Een beetje witte chocolade er overheen en klaar!
Ingrediënten
1 pak bastogne koekjes
1 pakje monchou van 100 gram
400 gram witte chocolade
Methode
- Maal de bastogne fijn in de keukenmachine.
- Voeg de monchou en 50 gram gehakte chocolade toe aan de bastogne en meng het tot een egale massa.
- Draai 16 gelijke balletjes en laat ze een uur in de koelkast rusten.
- Smelt de resterende chocolade au bain marie en dip de balletjes in de chocolade. Leg ze op bakpapier en laat ze uitharden in de koelkast.
Notities
- Bewaar eventueel iets gemalen bastogne om over de balletjes heen te strooien voordat de chocolade hard is.