Tofu is een heerlijk ingrediënt om mee te koken. Zelf heeft het niet heel veel smaak, maar het kan heel veel smaak opnemen. Doordat het zo neutraal is kun je tofu combineren met van alles en nog wat. Dit recept is een van onze favoriete recepten met tofu en heerlijk om te eten met een beetje rijst.
Gebaseerd op het recept van The Foodie Takes Flight.
Basilicum tofu
Course: Hoofd, Tofu, Vegetarisch, VeganistischCuisine: AziatischDifficulty: Medium10
minutes20
minutes30
minutesDit recept is heerlijk! De tofu wordt heel smaakvol omdat het een tijdje kan stoven in de saus en de basilicum voegt een heerlijke smaak toe.
Ingrediënten
Blok tofu
1.5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel (veganistische) oestersaus
1 eetlepel rijstwijn (bijvoorbeeld mirin)
1 eetlepel maizena
12 gram basilicum
4 sjalotjes
0.5 theelepel chilivlokken
3 tenen knoflook
Methode
- Snij de tofu in blokjes, de sjalotjes in grove stukken en pers de knoflook.
- Meng de sojasaus, suiker, (veganistische) oestersaus, rijstwijn en 175 milliliter water samen.
- Wok op hoog vuur de sjalotjes totdat deze iets bruin is. Voeg vervolgens de tofu, knoflook, de helft van de basilicum en chilivlokken toe en bak deze 2 minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de saus toe en laat dit 15 minuutjes op laag vuur bubbelen.
- Meng de maizena met een twee eetlepels water in een klein bakje. Voeg dit mengsel toe aan de pan terwijl je roert. Je saus zal hiervan dikker worden.
- Voeg de resterende helft basilicum toe en serveer met wat jasmijn of basmati rijst.