Deze Indische curry duurt even om te maken, maar is de moeite zeker waard. Door de grote hoeveelheden kruiden krijgt de curry een lekkere en complexe smaak. Zeker een aanrader om te maken!

Gebaseerd op het recept van Recipe Tin Eats.

Aubergine curry

Recipe by MaaikeCourse: Hoofd, Vegetarisch, Vegan, VeganistischCuisine: IndischDifficulty: Medium
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 5 eetlepels olie (bijvoorbeeld olijf)

  • 1/2 tl geel mosterdzaad

  • 1 tl garam masala

  • 1 rode ui

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 3 tenen knoflook

  • 1 cm gember

  • 3 eetlepels kokosmelk (of slagroom)

  • 1/6 tl kardemom poeder

  • 1/6 tl gemalen kruidnagel

  • 1/6 tl zwarte peper

  • 1/4 tl chili of cayenne poeder

  • 2 tl gemalen koriander

  • 2 tl komijn poeder

  • (Vegan) yoghurt voor serveren

Methode

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Snijd de aubergine in 2 centimeter grote blokjes. Hussel met zout, peper en 2 el olie. Verdeel de aubergine over een bakplaat en bak voor 30 minuten. Draai de stukjes tussen door een keer om, om te zorgen dat ze egaal bruin worden.
  • Snij de ui in dunne kwart ringen en snij de gember fijn. Pers vervolgens de knoflook.
  • Verhit 3 el olie en voeg de mosterd zaadjes toe. Bak dit 30 seconden. Pas op: de zaadjes kunnen uit de pan springen.
  • Voeg de ui toe en bak voor 5 minuten totdat de ui goud bruin is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut. Dit zorgt dat de zure smaak weg gaat uit de tomatenpuree.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak voor 2 minuten.
  • Voeg de kardemom, gemalen kruidnagel, zwarte peper, chili poeder, gemalen koriander en komijn poeder toe. Dit wordt een dikke pasta. Voeg eventueel wat water toe als het te dik wordt en om verbranding tegen te gaan.
  • Voeg 150 ml water en de aubergine toe. Laat dit geheel nu 30 minuten zachtjes bubbelen met de deksel er half op. Voeg eventueel extra water toe als de curry te droog wordt.
  • Voeg je kokosmelk toe en proef of de curry nog extra zout of peper nodig heeft.
  • Serveer met jasmijn of basmati rijst en een scheut yoghurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *