Dit typisch Filipijnse gerecht wordt vaak bereid met kip of varken. Dit recept combineerd dit traditionele recept met een veganisch alternatief: tofu. Natuurlijk is dit recept heerlijk te eten met een schaaltje jasmijnrijst.
Gebasseerd op het recept van The Foodie Takes Flight.
Adobong Tokwa (Filipijnse tofu adoba)
Course: Hoofd, Veganistisch, VegetarischCuisine: FilipijnsDifficulty: MakkelijkServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTotal time
40
minutesIngrediënten
1 blok tofu
3-4 el olie
12 tenen knoflook
1 rode ui
1/2 theelepel zwarte peper korrels
4 laurier bladeren
3-4 eetlepels sojasaus
2-3 eetlepels witte wijn azijn
175ml groentebouillon
0.5 – 1 eetlepel suiker
Methode
- Pers van te voren je tofu zodat deze meer smaak op kan nemen. Wij gebruiken hier de tofuture voor.
- Snij je tofu in blokjes en frituur ze in een voorverwarmde pan met olie totdat ze knapperig zijn.
- Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak voor 3-4 minuten.
- Voeg de larierbladeren, sojasaus, azijn en bouillon toe. Roer dit door en breng dit aan de kook.
- Voeg de suiker toe en proef of je nog meer van iets moet toevoegen. Voeg de tofu aan de saus toe en laat het voor 10-12 minuten bakken.
- Serveer met jasmijnrijst.