Dit typisch Filipijnse gerecht wordt vaak bereid met kip of varken. Dit recept combineerd dit traditionele recept met een veganisch alternatief: tofu. Natuurlijk is dit recept heerlijk te eten met een schaaltje jasmijnrijst.

Gebasseerd op het recept van The Foodie Takes Flight.

Adobong Tokwa (Filipijnse tofu adoba)

Recipe by MaaikeCourse: Hoofd, Veganistisch, VegetarischCuisine: FilipijnsDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediënten

  • 1 blok tofu

  • 3-4 el olie

  • 12 tenen knoflook

  • 1 rode ui

  • 1/2 theelepel zwarte peper korrels

  • 4 laurier bladeren

  • 3-4 eetlepels sojasaus

  • 2-3 eetlepels witte wijn azijn

  • 175ml groentebouillon

  • 0.5 – 1 eetlepel suiker

Methode

  • Pers van te voren je tofu zodat deze meer smaak op kan nemen. Wij gebruiken hier de tofuture voor.
  • Snij je tofu in blokjes en frituur ze in een voorverwarmde pan met olie totdat ze knapperig zijn.
  • Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak voor 3-4 minuten.
  • Voeg de larierbladeren, sojasaus, azijn en bouillon toe. Roer dit door en breng dit aan de kook.
  • Voeg de suiker toe en proef of je nog meer van iets moet toevoegen. Voeg de tofu aan de saus toe en laat het voor 10-12 minuten bakken.
  • Serveer met jasmijnrijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *