Dit recept is heerlijk voor een warme dag waar je niet te lang wil koken. Door de yoghurt dressing die er bij zit is het lekker fris, door de tomaten lekker zoet, en de halloumni lekker zout. Een goede smaken combi dus!
Halloumni tomatensalade
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
20
minutesTotal time
25
minutesHalloumi is een een kaas gemaakt van schapen en geiten melk die na bakken zijn vorm kan behouden. Dit maakt de kaas geweldig om mee te grillen. In dit recept wordt deze zoutige kaas gecombineerd met tomaten en een frisse yoghurt saus. Dit samen maakt een heerlijk recept voor op een zomerse dag.
IngrediENTEN
50 milliliters yoghurt
1 theelepel gembersiroop
2 eetlepels olijfolie
3 trostomaten
1 blok hallumi
1 theelepel gedroogde of verse oregano
citroensap (naar smaak)
METHODE
- Snijd de halloumi en tomaat in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
- Bestrijk de halloumi met de helft van de olie en bak de plakken totdat ze mooi bruin zijn. Wij doen dit meestal op een minute grill, maar dit kan ook in de pan.
- Bereid ondertussen de dressing voor. Combineer de yoghurt, de gembersiroop, de overige olie, en de oregano. Voeg vervolgens peper, zout en citroensap toe op smaak.