Dit recept voor bang bang zalm is heel lekker op een warme dag. De zalm hoeft alleen even met wat saus erop in de airfryer en hij is klaar. Airfryer is een van de lekkerste manieren om zalm te bereiden. Het is heerlijk knapperig en blijft zacht van binnen. Met warm weer kun je zelfs de airfryer buiten neer zetten zodat je geen last hebt van de hitte die het apparaat produceerd!
Bang bang zalm met sushirijst
Course: Hoofd, Vis, ZalmCuisine: JapansDifficulty: MakkelijkServings
2
servingsPrep time
45
minutesCooking time
15
minutesTotal time
1
hourIngrediënten
2 stukken zalm
120 ml mayonaise
1.5 eetlepels sriracha
1 eetlepel zoete chili saus
0.5 eetlepel stroop of honing
Een scheutje citroensap
Sushirijst
Sushi azijn
Avocado
2-4 blaadjes nori
Methode
- Kook voor twee personen aan sushi rijst. Voeg suiker, zout, en rijstazijn toe aan de rijst na het koken en stomen. Laat de rijst hierna nog een half uurtje staan zodat deze kan afkoelen.
- Maak de saus dooer de mayonaise, sriracha, zoute chili suas, stroop/honing en citroensap te combineren.
- Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Zout de zalm rondom en voeg de saus rijkelijk toe aan de zalm. Hou nog wel iets saus over om er later over heen te doen.
- Leg de zalm in de airfryer en bak voor 12-15 minuten afhankelijk van de grootte van je zalm moten. Wij leggen altijd een stukje bakpapier onder in de airfryer waarin wij gaatjes hebben gemaakt.
- Knip ondertussen de nori in kleine vierkanten. Ik haal 12 vierkanten uit een blad nori.
- Snij net voordat de zalm klaar is de avocado in reepjes.
- Verdeel het over twee borden en eetsmakelijk 🙂