Deze indische curry, ook wel bekent als murgh makhani, is een bom van smaak. Door het vlees eerst een nacht in een marinade te zetten, daarna heel heet iets kleur te geven, en als het laatst een tijdje te laten stofen, krijg je lekkere malse en smaakvolle kip. Wat jasmijn rijst erbij en klaar!
Gebaseerd op recept van Recipe Tin Eats.
Butter chicken
Course: Hoofd, KipCuisine: IndischDifficulty: MakkelijkServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesMarineren
24
uurIngrediënten
- Marinade
60 ml yoghurt
0.5 eetlepel citroensap
0.5 theelepel kurkuma
1 theelepel garam masala
0.25 theelepel cayenne poeder
0.5 theelepel komijn
0.5 eetlepel gesnipperde gember
2 teentjes knoflook
400 gram kippendij in kleine blokjes
- Curry
15 gram boter
125 ml tomaten passata
125ml slagroom
0.5 eetlepel suiker
0.5 theelepel zout
Methode
- Combineer alle marinade ingredienten en meng goed met de kip. Laat het geheel een nacht in de koelkast marineren.
- Verhit de boter in een pan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin. Giet niet alle marinade in de pan, maar schut ook niet de marinade van kip af.
- Voeg na drie minuten bakken de tomaten passata, slagroom, suiker, zout, en de overgebleven marinade toe. Laat dit op laag vuur 20 minuten bubbelen.
- Proef of het geheel nog iets zout nodig heeft en serveer met jasmijn rijst.
Notities
- Dit gerecht is ook heel lekker met wat naan.
- Als groente eten wij vaak ertjes met wat zout, peper en peterselie erbij. Soms doen we ze er ook doorheen, maar mijn voorkeur heeft om ze er los naast te maken.