Deze teriyaki saus is heerlijk bij wat gewokte groenten of als marinade voor wat vlees of vis. Nadat wij dit sausje een keer zelf hebben gemaakt kopen wij het nooit meer! Zelf gemaakte teriyaki saus is nog een stuk smaakvoller en doordat je er minder van nodig hebt dan gekochte teriyaki saus ook nog eens goedkoper. Ik maak altijd een grote hoeveelheid tegelijkertijd en bewaar het daarna in de koelkast. Dit recept zorgt voor een flinke portie teriyaki saus. Als je minder saus wil, kun je beter het originele recept volgen.
Recept gebaseerd op het recept van Bettys Kitchen.
Teriyaki saus
Course: SausCuisine: AziatischDifficulty: Makkelijk5
minutes10
minutes15
minutesMakkelijk recept voor teriyaki saus. De saus is heerlijk om mee te wokken, als dipsaus, of als marinade.
Ingrediënten
1 cup soja saus
2/3 cup rijstwijn / mirin / dry sherry
2/3 cup basterdsuiker
1/3 cup water
5-10 tenen knoflook
3 cm gember
2-4 eetlepels maizena
Methode
- Hak de gember en knoflook fijn
- Voeg de sojasaus, rijstwijn, basterdsuiker, water, knoflook, en gember samen in een pannetje en laat het geheel 5 minuten zacht koken.
- Meng de maizena met een beetje water zodat de maizena oplost als je roert.
- Voeg beetje voor beetje de maizena toe totdat je tevreden bent met de consistentie.
- Haal het mengsel van het fornuis. De saus zal nog wat dikker worden terwijl het afkoelt.