Dit recept is heel simpel en snel. Bastogne in de keukenmachine, monchou en witte chocolade er doorheen, dippen en chocolade en klaar! Lekker voor als je bezoek krijgt of als je zin hebt in iets zoets.

Dit recept is van lekker en simpel.

Bastonge truffels

Recipe by MaaikeCourse: Toetje, Koek, Zoet
Servings

16

truffels
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Resting time

1

hour 
Total time

1

hour 

30

minutes

Dit recept van lekker en simpel is ook daadwerkelijk heel simpel (en lekker). Bastogne en monchou vormen de binnenkant van de truffel. Een beetje witte chocolade er overheen en klaar!

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koekjes

  • 1 pakje monchou van 100 gram

  • 400 gram witte chocolade

Methode

  • Maal de bastogne fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de monchou en 50 gram gehakte chocolade toe aan de bastogne en meng het tot een egale massa.
  • Draai 16 gelijke balletjes en laat ze een uur in de koelkast rusten.
  • Smelt de resterende chocolade au bain marie en dip de balletjes in de chocolade. Leg ze op bakpapier en laat ze uitharden in de koelkast.

Notities

  • Bewaar eventueel iets gemalen bastogne om over de balletjes heen te strooien voordat de chocolade hard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *