De airfryer is altijd een simpele methode om snel lekker eten te koken. Het wordt lekker knapperig en blijft gezond! Je kunt dit recept maken met bijna allerlei types groente en vlees.

Griekse kip, aardappels en groente uit de airfryer

Recipe by MaaikeCourse: Hoofd, KipCuisine: GrieksDifficulty: Easy
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

50

minutes

Ingrediënten

  • 2 kippendijen

  • 250 kleine aardappeltjes in schil (roseval aardappeltjes bijvoorbeeld)

  • 1 courgette

  • 1 rode ui

  • 1 paprika

  • 200 gram cherry tomaten

  • 40 grammen feta

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel gedroogde of verse peterselie

  • 1.5 eetlepels olijfolie

Methode

  • Snijd alle groente in grove stukken en de aardappels in partjes.
  • Meng de olijfolie met de oregano, peterselie, knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Gebruik dit mengsel om de kippendijen in te smeren. 
  • Bak de aardappeltjes 10 minuten in de airfryer op 180 graden. De aardappeltjes hebben net iets langer nodig dan de groenten, zodat ze goed gaar zijn. 
  • Voeg na 10 minuten de groente toe aan de airfryer en meng de aardappels en groente door elkaar. Leg de kip bovenop in het airfyer mandje en laat nog 15 minuten bakken.
  • Draai de kippendijen om en voeg de tomaatjes boven op toe. Laat nog eens 10 – 15 minuten bakken.
  • Haal het gerecht uit de airfryer en serveer met wat feta kaas erover heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *