De airfryer is altijd een simpele methode om snel lekker eten te koken. Het wordt lekker knapperig en blijft gezond! Je kunt dit recept maken met bijna allerlei types groente en vlees.
Griekse kip, aardappels en groente uit de airfryer
Course: Hoofd, KipCuisine: GrieksDifficulty: EasyServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
40
minutesTotal time
50
minutesIngrediënten
2 kippendijen
250 kleine aardappeltjes in schil (roseval aardappeltjes bijvoorbeeld)
1 courgette
1 rode ui
1 paprika
200 gram cherry tomaten
40 grammen feta
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde of verse peterselie
1.5 eetlepels olijfolie
Methode
- Snijd alle groente in grove stukken en de aardappels in partjes.
- Meng de olijfolie met de oregano, peterselie, knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Gebruik dit mengsel om de kippendijen in te smeren.
- Bak de aardappeltjes 10 minuten in de airfryer op 180 graden. De aardappeltjes hebben net iets langer nodig dan de groenten, zodat ze goed gaar zijn.
- Voeg na 10 minuten de groente toe aan de airfryer en meng de aardappels en groente door elkaar. Leg de kip bovenop in het airfyer mandje en laat nog 15 minuten bakken.
- Draai de kippendijen om en voeg de tomaatjes boven op toe. Laat nog eens 10 – 15 minuten bakken.
- Haal het gerecht uit de airfryer en serveer met wat feta kaas erover heen.